Ευτυχία να νιώθεις και να δίνεις

Λίγο που βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα, λίγο που το κρύο είναι ακόμη τσουχτερό, λίγο το ότι η κουβέρτα έχει γίνει δεύτερο σου δέρμα όταν κάθεσαι στον καναπέ να παρακολουθήσεις τηλεόραση, όλα οδηγούν τη σκέψη σου σε κάτι πιο ευχάριστο. Προσπαθείς τουλάχιστον να σκεφτείς κάτι πιο θετικό. Να, για παράδειγμα, εγώ καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα το μυαλό μου το έχω κολλημένο σε μια παραλία της Σκοπέλου την οποία έχω ερωτευτεί. Σκέφτομαι τις στιγμές που πέρασα εκεί, σκέφτομαι πότε θα έρθει το καλοκαίρι να την ξανά επισκεφτώ, σκέφτομαι τι ωραία τελικά εποχή είναι το καλοκαίρι, που δεν το είχα και σε ιδιαίτερη εκτίμηση μπορώ να σου πω, αγαπημένε μου αναγνώστη. Και εκεί που σκεφτόμουν βότσαλα, νερά και ξαπλώστρες, θυμήθηκα ένα ζευγάρι, που το συναντούσα σχεδόν κάθε μέρα στην ίδια παραλία.

Τόσο όμορφοι, τόσο λαμπεροί και τόσο αγαπημένοι, που κάθε φορά τους «έφτυνα» μη τυχόν και τους ματιάσω. Και αναρωτιόμουν, αγαπημένε μου αναγνώστη, άραγε να είναι ακόμη μαζί; Μήπως ήταν απλά ένας έρωτας του καλοκαιριού που πάει και τέλειωσε ; Ή μήπως ήταν από εκείνες τις ιστορίες που ξεκινούν το καλοκαίρι και καταλήγουν στο για μια ζωή; Φαντάζομαι θα έχεις ακούσει για την θεωρία που ακολουθεί τους έρωτες του καλοκαιριού. Ναι, αυτές που με το που πιάσουν πρωτοβρόχια τις παίρνει και τις σηκώνει και αυτές ο αέρας. Αυτό όμως συμβαίνει, μόνο αν είναι αυτό που ζητάς τι συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Γιατί αν ήρθε ο έρωτας και σε χτύπησε κατακούτελα μαζί με τον καλοκαιρινό ήλιο, και αν ο έρωτας αυτός σε καλύπτει, έχω την εντύπωση πως θα κρατήσει και πως δεν είναι θέμα εποχής.

Αν έχεις μάθει να κρατάς τις ισορροπίες, να αγαπάς, να δίνεις, να είσαι σωστός απέναντι στον άνθρωπο σου, και αν όλα αυτά γίνονται την κατάλληλη στιγμή, τότε μόνο σε καλά μονοπάτια μπορεί να οδηγηθεί ένας έρωτας. Ακόμη όμως και αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, ακόμη και ένας έρωτας δεν έχει happy end και σε αφήσει με πόνο και κλάμα, ε, εντάξει, απογοήτευση είναι, θα περάσει. Δεν αξίζει σε κανέναν να κλαίει τη μοίρα του. Πάμε γι άλλα, και ξέρεις ε; Ίσως να είναι και καλύτερα. Το σημαντικότερο και πιο δύσκολο στάδιο είναι να συνειδητοποιήσεις πως κάποια πράγματα πρέπει να τα αφήσεις στο παρελθόν και να κατανοήσεις πως το μέλλον είναι εκείνο για το οποίο πρέπει να παλέψεις και εκείνο με τη σειρά του θα σε ανταμείψει. Γι αυτό, είτε καλοκαιρινός ή χειμερινός είναι ένας έρωτας, αν πρέπει να βάλεις τέλος, μη το καθυστερείς. Όσο πιο γρήγορα, τόσο καλύτερα. Η αγάπη δεν στερεύει, να το θυμάσαι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.