Όπου φύγει- φύγει

Με έναν Ιούνιο που μας τάραξε στις βροχές και δεν μας άφησε να κάνουμε ούτε ένα μπάνιο, με έναν Ιούλιο που περιμέναμε να περάσει πως και πως για να έρθει ο Αύγουστος, ναι, νομίζω ότι τώρα μπορώ να νιώσω λίγο πιο αισιόδοξη που η περίοδος της άδειας φτάνει ολοταχώς και επιτέλους θα μπορέσουμε να δούμε κι εμείς πως είναι να αράζεις σε μια ξαπλώστρα, να κάνεις τις απλωτές σου σε καταγάλανα νερά και να μην έχεις να σκεφτείς τίποτα που να έχει σχέση με δουλειά και υποχρεώσεις.

Καιρός να νιώσουμε κι εμείς οι του Αυγούστου αδειούχοι τι σημαίνει να κάνεις διακοπές. Που διακοπές δεν σημαίνει απαραίτητα να πας σε κάποιο νησί, αρκεί να μπορέσεις να αράξεις το κορμί σου καμιά βδομάδα, μέχρι να πάρει την κανονική του μορφή, κι όχι αυτής της καρέκλας που είχε έναν ολόκληρο χειμώνα. Βέβαια θα μου πεις, μακάρι να μπορούσαμε να πάμε σε κάποιο νησί, δεν θα μας πείραζε καθόλου, η πραγματικότητα όμως μας θέλει με ελάχιστα χρήματα κι έτσι μια χαρά φαντάζει και ο Βόλος μας, που χίλια καλά και δεκάδες ομορφιές έχει για να περάσει κάποιος όπως ακριβώς έχει φανταστεί.

Κι ακριβώς επειδή κάπως έτσι είμαστε όλοι μας, οι κοντινές αποδράσεις φαντάζουν ως επίγειος παράδεισος, και γιατί να μην είναι άλλωστε; Έχεις πιο ιδανικό από το να μαζεύεται όλη η παρέα, να φορτώσεις το ψυγειάκι σου με όλα τα καλούδια, να προμηθευτείς τις μπύρες και τα αναψυκτικά σου και να αριβάρεις σε κάποια παραλία, κάτι σαν ολοήμερη εκδρομή;

Επειδή το έχουμε κάνει αρκετές φορές, κι είμαι σίγουρη κι εσύ αγαπημένε μου, κάπως έτσι φαντάζομαι ότι θα την περάσουμε και φέτος. Οι προορισμοί απεριόριστοι, ένα συμβούλιο φίλων χρειάζεται, οργάνωση για το ποιος, που, τι. Και όρεξη. Πολύ όρεξη και τρέλα. Η Μαγνησία, ο Βόλος μας είναι γεμάτος από ομορφιές. Κάθε χωριό, κάθε νησί μας έχει τα ωραία του. Είμαι σίγουρη ότι δεν έχεις γυρίσει όλο το Πήλιο, σίγουρα σου ξεφεύγουν πράγματα. Φέτος είναι η ευκαιρία να τα εξερευνήσεις. Να δεις, να μυρίσεις, να χορέψεις, να φας, να ξεδώσεις.

Φέτος προσπάθησε να γίνεις ένα με την φύση. Μόνο εκεί κρύβεται η πραγματική γαλήνη, μόνο εκεί ανακαλύπτει κανείς τον εαυτό του. Κάτω από έναν πλάτανο σε μια δροσερή πλατεία αναθεωρείς πολλά πράγματα. Μετρώντας κι εμείς ημέρες μέχρι να ξεκουραστούμε, αν κάτι εύχομαι, αγαπημένε μου, είναι ο καθένας να ζήσει φέτος την δική του εμπειρία, έτσι όπως την έχει ιδανικά στο μυαλό του. Μακριά από άγχη και με πολύ ξεκούραση. Σώματος και ψυχής. Κι από Σεπτέμβρη βλέπουμε…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.