1986: Όταν ο Μαρτσέλο Μαστρογιάννι ήταν στην Τσαριτσάνη

Μια σειρά αναμνήσεων, σημαντικών πολιτιστικών γεγονότων φέρνει στην επιφάνεια η Λαϊκή Συσπείρωση Κοινότητας Τσαριτσάνης μέσα από την σελίδα της στο Facebook και συγκεκριμένα για τα γυρίσματα της ταινίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου «Ο Μελισσοκόμος» που γινόταν τέτοια εποχή το 1986 στην Τσαριτσάνη.

«Στη φωτογραφία που μας στέλνει φίλος της σελίδας, διακρίνουμε τον σκηνοθέτη, με πλάτη στο φακό, τον Σταμάτη Γαρδέλη, δεξιά, και την πρωταγωνίστρια Νάντια Μουρούζη στ’ αριστερά.

Η φωτογραφία ξυπνά αναμνήσεις. Δεξιά διακρίνουμε τον Λευτέρη Ευαγγέλου, μπροστά στο Ραφείο που είχε. Δίπλα του ο Χαριλάκης Καραγιώργος που τον χάσαμε πρόσφατα. Πίσω τους ο Βάιος Βάρσος και δίπλα του ο αείμνηστος Τάκης Κακλάνης, μπροστά και αυτός στο μαγαζί του.

Στη μέση, ανάμεσα στη Νάντια Μουρούζη και στον Αγγελόπουλο, ο Αντώνης Πάπας, ο Γιώργος Βελώνης και ο Αποστόλης Προβατάς».

Η ταινία, έχει σαν κεντρικό πρόσωπο τον Σπύρο (Μαρτσέλο Μαστρογιάννι), που είναι δάσκαλος σε μια μικρή επαρχιακή πόλη και περνά όλη του τη ζωή εκεί.

Μετά τον γάμο της κόρης του και την αναχώρηση του γιου του, που θα συνεχίσει τις σπουδές του στην Αθήνα. Έτσι, αρχίζει κι αυτός το «ταξίδι» του, εγκαταλείποντας τη διδασκαλία, το σπίτι και τη γυναίκα του. Διασχίζοντας, λοιπόν, όλη τη χώρα με τις κυψέλες του, όπως έκανε ανέκαθεν η οικογένειά του.

Η συνάντησή του, όμως, με μια κοπέλα, θα ξαναζωντανέψει παλιά συναισθήματα κι αναμνήσεις. Φυσικά, για εκείνον, το παρελθόν είναι τα πάντα, για εκείνη, τίποτα.

Ο Σπύρος, παλιός αριστερός και αγωνιστής, είναι μόνος του, με το παρελθόν του και πολύ κουρασμένος πια, για να επιμείνει στις δυσκολίες της ζωής.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.