«Η λίμνη των Χριστουγέννων στο πάρκο των ευχών» στη Λάρισα

Το πλάνο για το χριστουγεννιάτικο πάρκο του Αλκαζάρ, το οποίο θα ονομάζεται «Η λίμνη των Χριστουγέννων στο πάρκο των ευχών» θα αποκαλυφθεί σήμερα το απόγευμα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Στο σχέδιο κανονισμού λειτουργίας του πάρκου που ήδη πέρασε από την αρμόδια Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Λαρισαίων, καταγράφονται όλες οι σημαντικές λεπτομέρειες του φιλόδοξου αυτού εγχειρήματος που θα ξεκινήσει στις 7 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΧΩΡΟΥ

Στο χώρο του Θεματικού Πάρκου Χριστουγέννων στο Αλκαζάρ θα τοποθετούνται προσωρινά και κατά τη διάρκεια λειτουργίας του:

Σπίτια δράσεων (ενδεικτικά, το σπίτι του Αϊ Βασίλη εμβαδού 27 τ.μ., το ζαχαρόσπιτο εμβαδού 17,5 τ.μ., και το εργαστήρι των ξωτικών 27 τ.μ.) με δυνατότητα τοποθέτησης και άλλων σπιτιών με διαφορετικές δράσεις.
Έως σαράντα (40) οικίσκοι εμπορικού τμήματος και τμήματος εστίασης όπου τα είδη που θα διατίθενται θα καθορίζονται με απόφαση της οργανωτικής επιτροπής του θεματικού πάρκου Αλκαζάρ. Οι οικίσκοι θα κατασκευάζονται με ευθύνη και έξοδα των συμμετεχόντων ή του Δήμου σύμφωνα με σχέδιο και τεχνικές προδιαγραφές που θα καθορίζονται με απόφαση της οργανωτικής επιτροπής του θεματικού πάρκου Αλκαζάρ.
Διακοσμητικά στοιχεία δηλαδή διάφορες κατασκευές από πολυστερίνη ή μέταλλο, ξύλο κ. λ. π.
Φωτεινός διάκοσμος δηλαδή ο ηλεκτρικός εξοπλισμός όπως μικρολαμπάκια, τρισδιάστατες μπάλες, τρισδιάστατα δέντρα, τρισδιάστατο αστέρι, γιρλάντα «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ» και γενικότερα γιρλάντες, προβολείς, ασύμμετρη κουρτίνα, λεντοταινία κ.λ.π.
Χώροι όπου θα εγκατασταθούν παιχνίδια ιδιωτών που θα λειτουργούν κατά την διάρκεια λειτουργία του θεματικού πάρκου Χριστουγέννων (λούνα πάρκ, καρουζέλ, αιωρούμενη βάρκα, τροχός, Drop zone, παιδικά ηλεκτρικά τραινάκια, ταψί, μπαλαρίνα, συγκρουόμενα αυτοκινητάκια κλπ).
Πίστα παγοδρομίου
Κεντρική σκηνή (για πραγματοποίηση συναυλιών, χορών συλλογών κ.α. ) και δύο μικρές σκηνές (για πραγματοποίηση μικροεκδηλώσεων, κουκλοθεάτρου, ομιλιών κ.α.) καθώς και κλειστές τέντες (για ζωγραφική προσώπου και χώρο εκθεμάτων).
Οι διατιθέμενοι χώροι αποτυπώνονται στο τοπογραφικό διάγραμμα που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του κανονισμού.

Ενδεικτικά κάποιες από τις δράσεις που θα υπάρχουν είναι οι εξής:

Το σπίτι του Άγιου Βασίλη
Το εργαστήρι των ξωτικών
Το ταχυδρομείο
Η τέντα της ζωγραφικής προσώπου
Το ζαχαρόσπιτο
Συναυλίες στη κεντρική σκηνή
Ο κινηματογράφος των ξωτικών
Η μικρή σκηνή
Η τέντα προβολής επιχειρήσεων
ΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ

Τη φύλαξη του χώρου θα αναλάβουν εντεταλμένοι υπάλληλοι του Δήμου στους οποίους θα ανατίθενται καθήκοντα μόνο κατά την λειτουργία του Θεματικού Πάρκου Χριστουγέννων Αλκαζάρ, συνεπικουρούμενη από την Δημοτική Αστυνομία η οποία θα μεριμνά για την ασφάλεια του χώρου γενικότερα και όχι για τα επί μέρους σπίτια, οικίσκους κ.λ.π και θα έχει την ευθύνη της ομαλής διεξαγωγής και της διατήρησης της τάξης και της ασφάλειας κατά την πραγματοποίηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η φύλαξη του χώρου κατά την διάρκεια της νύχτας μπορεί να πραγματοποιείται και από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης.

Κατά την διάρκεια εγκατάστασης και απεγκατάστασης των κατασκευών των απαραίτητων για τη λειτουργία του πάρκου θα συνδράμουν οι Δημοτικοί Αστυνόμοι για την διευκόλυνση και την ασφάλεια προσέγγισης βαρέων οχημάτων στο χώρο του πάρκου.

Κατά την διάρκεια λειτουργίας Θεματικού Πάρκου Χριστουγέννων στο Αλκαζάρ οι Δημοτικοί αστυνόμοι θα περιπολούν εντός και πέριξ του πάρκου ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια λειτουργίας αυτού.

Την καθαριότητα του χώρου θα αναλάβει η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου η οποία θα τοποθετήσει επί πλέον κάδους σε επιλεγμένα σημεία του χώρου.

ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΠΑΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Οι εργασίες εγκατάστασης των διαφορών κατασκευών απαραίτητων για την λειτουργία του Θεματικού Πάρκου Χριστουγέννων στο Αλκαζάρ θα ξεκινούν από 20/10 μέχρι την προηγουμένη της ημερομηνίας έναρξης λειτουργίας αυτού και οι εργασίες απεγκατάστασης από 8/1 (ημερομηνία επόμενη της λήξης λειτουργίας αυτού) μέχρι 31/1.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα θα πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να μεριμνούν για την καλή λειτουργία της όλης υποδομής του πάρκου.

ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

Η εκμίσθωση των χώρων που θα καταλαμβάνουν οι οικίσκοι του εμπορικού τμήματος του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου στο Αλκαζάρ, του τμήματος εστίασης και η εκμίσθωση του χώρου όπου θα τοποθετηθούν παιχνίδια (λούνα πάρκ) και το παγοδρόμιο καθώς και η εκμίσθωση του χώρου του σπιτιού του Αϊ Βασίλη, όπου θα βρίσκεται ο φωτογράφος, θα γίνει με δημοπρασία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Οι όροι της διακήρυξης για την εκμίσθωση των ανωτέρω χώρων και η τιμή εκκίνησης θα καθορίζονται με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων. Η δημοπρασία θα γίνεται από την Επιτροπή Δημοπρασιών του Δήμου Λαρισαίων (του άρθρου 1 του ΠΔ 270/81).

Σε περίπτωση που θα υπάρξουν αδιάθετοι οικίσκοι ή χώροι, αυτοί θα διατίθενται στους ενδιαφερόμενους και μετά την έναρξη λειτουργίας του Θεματικού Πάρκου Χριστουγέννων στο Αλκαζάρ ύστερα από την υποβολή σχετικής αίτησης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η Οικονομική Επιτροπή δύναται να αναπροσαρμόζει κατ’ έτος τις τιμές εκκίνησης των δημοπρασιών λαμβάνοντας υπόψη τις γενικότερες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στην κεντρική σκηνή και στην μικρή σκηνή θα πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις (συναυλίες, χοροί συλλόγων, κουκλοθέατρο κ.α.)

Στόχος της διοργάνωσης αυτού του είδους εκδηλώσεων είναι η τόνωση της κίνησης της λειτουργίας του Θεματικού Πάρκου Χριστουγέννων στο Αλκαζάρ αλλά και η αναβάθμισή του σε πολιτιστικό γεγονός.

Οι εκδηλώσεις θα πρέπει να αποφασιστούν έγκαιρα έτσι ώστε να είναι εφικτή η πραγματοποίηση τους και δεν θα περιορίζονται μόνο στον χώρο του πάρκου Αλκαζάρ, αλλά θα μπορούν να πραγματοποιούνται και σε άλλα σημεία της πόλης, με αναφορά όμως στο Θεματικό Πάρκο Χριστουγέννων.

Την ευθύνη της προβολής και επικοινωνίας του θεματικού πάρκου Χριστουγέννων στο πάρκο Αλκαζάρ, θα έχει το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων.

Την ευθύνη κατάρτισης του προγράμματος εκδηλώσεων και δράσεων έχει πενταμελής οργανωτική επιτροπή του θεματικού πάρκου Χριστουγέννων Αλκαζάρ.

Πηγή: http://www.onlarissa.gr/2017/10/31/limni-ton-christougennon-sto-parko-ton-efchon-sti-larisa-dite-analytika-ta-schedia-tou-dimou/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.