«Μετρούν αντοχές» τα νοσοκομεία της Λάρισας

Πυρετός συσκέψεων καταγράφεται σήμερα, σε συνέχεια επαφών όλου του τελευταίου χρονικού διαστήματος, μετά την αυξανόμενη πίεση που δέχονται τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας εξαιτίας της επιδημιολογικής επιβάρυνσης από περιστατικά του κορωνοϊού.

Στην πρώτη σύσκεψη που έγινε υπό τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη – θα ακολουθήσει και δεύτερη αργότερα το απόγευμα υπό την αν. υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα – συμμετείχαν οι διοικήσεις του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, όπου και αναλύθηκε η κατάσταση.

Το μήνυμα που στέλνεται προς όλες τις κατευθύνσεις είναι πως «πρέπει να εμβολιαστούν όσο γίνεται περισσότεροι και όλοι οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας», επισημαίνοντας παράλληλα «υπάρχουν και οροφές σε ότι αφορά την αντοχή του Συστήματος Υγείας».

Μετά από αυτά το πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν περιλαμβάνει:
Την διεύρυνση της συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, καθώς άμεσα αναμένεται να αναπτυχθούν επιπλέον 45 κλίνες για μη COVID περιστατικά.
Τα επείγοντα χειρουργεία θα συνεχιστούν κανονικά και στα δύο νοσοκομεία.
Θα μειωθούν κατά 50% τα εξωτερικά ιατρεία σε ΓΝΛ και ΠΓΝΛ.
Σταματούν τα απογευματινά ιατρεία στα δύο νοσοκομεία.
Παράλληλα, στο τραπέζι έπεσε και το ενδεχόμενο – σε περίπτωση που η κατάσταση το απαιτήσει – ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ να ζητήσει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας να μετατραπεί σε αποκλειστικά COVID νοσοκομείο.
Συνάμα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξουν επιπλέον 25 κρεβάτια COVID στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.