Διεθνές Θερινό Σχολείο σε συνεργασία με το Rowan University στον Βόλο

Το Διεθνές Θερινό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  σε συνεργασία με το Rowan University θα διοργανωθεί για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι, αποκλειστικά στον Βόλο, την εβδομάδα 8-12 Ιουλίου 2024, με την συμμετοχή Αμερικανών, Γάλλων και Ελλήνων φοιτητών!

Συντονιστές σε ιδρυματικό επίπεδο αυτής της δράσης είναι (α) για το Rowan University, ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, κ. Αντώνιος Κόντσος, και (β) για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ο Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Διά Βίου Εκπαίδευσης Σπύρος Α. Καραμάνος, Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών. Ακαδημαϊκά υπεύθυνοι στο Διεθνές Θερινό Σχολείο θα είναι οι κ.κ.  Αντώνιος Κόντσος, Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Rowan University και o Εμμανουήλ (Μάνος) Μπουζάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΠΘ.

“Το εν λόγω Διεθνές Θερινό Σχολείο θα γίνει στην Αγγλική Γλώσσα και το αντικείμενό του αναφέρεται στις Σύγχρονες Μεθόδους Μηχανολογικών Κατεργασιών. Πρόκειται για μια ειδική δράση συνεργασίας εντός του “Memorandum of Understanding” (MoU) που εγκρίθηκε από τη Σύγκλητο και υπεγράφη μεταξύ του ΠΘ και του Rowan University τον Απρίλιο του 2024”, τόνισε ο κ. Καραμάνος.

Το Διεθνές Θερινό Σχολείο εστιάζει στο θέμα “Fundamentals of Digital Design and Advanced Manufacturing” (DDAM) και αναφέρεται στο αντικείμενο του Μηχανολόγου Μηχανικού. Η εκπαιδευτική διαδικασία θα ξεκινήσει μέσω ασύγχρονης μάθησης με τη βοήθεια της πλατφόρμας e-class εντός του Ιουνίου και θα έχει 3 σκέλη (modules):

  • Module 1: Εισαγωγή στο αντικείμενο με ασύγχρονη εκπαίδευση (εκπαιδευτικό υλικό μέσω του e-class).
  • Module 2: Δια ζώσης εβδομάδα στο Βόλο, με την συμμετοχή των Αμερικανών, Γάλλων και Ελλήνων φοιτητών (8-12 Ιουλίου).
  • Module 3 (προαιρετικό): Project on DDAM – εξ αποστάσεως.

Ο κ. Καραμάνος αναφέρει πως η φετινή διοργάνωση του Διεθνούς Θερινού Σχολείου με το Rowan University είναι μια πιλοτική δράση που θα συμβάλει στην απόκτηση σχετικής ακαδημαϊκής και οργανωτικής εμπειρίας από την πλευρά του ΠΘ, και στη δημιουργία προοπτικών ανάπτυξης των ακαδημαϊκών του δραστηριοτήτων και της διεθνοποίησης του. Ο απώτερος στόχος της δράσης αυτής είναι να γίνει σταδιακά το ΠΘ ένας διεθνής κόμβος με πολλά οφέλη για τους φοιτητές, τους διδάσκοντες/ερευνητές και το προσωπικό μας και να αποτελέσει η συνεργασία αυτή βάση  και σημείο αναφοράς για μελλοντικές συνεργασίες με άλλα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, του Καναδά και του Ην. Βασιλείου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.