Αν το πιστέψεις, θα γίνει

Δεν ξέρω αν συμφωνείς με τον τίτλο του άρθρου μου, αγαπημένε μου αναγνώστη. Το υποστηρίζουν όμως πολλοί. Και για να το λένε, μάλλον τους έχεις συμβεί. Εντάξει, για να σου πω την αλήθεια, μια – δυο φορές μου έχει τύχει και εμένα, αλλά δεν ξέρω αν ακριβώς έγινε επειδή το πίστεψα ή αν όντως ήταν για να γίνει. Πάντως ολοένα και ακούω γύρω μου να υποστηρίζουν ότι καθημερινά γίνονται θαύματα. Και δε το πάω στο θρησκευτικό του θέματος. Γιατί θαύμα για κάποιον μπορεί να είναι απλά να πήγε καλά κάτι που είχε στο μυαλό του. Και μάλλον αυτό είναι, αγαπημένε μου αναγνώστη. Να βλέπεις, εκεί που δεν το περιμένεις, κάτι να παίρνει σάρκα και οστά.

Σαν κάποιος, να έχει πάρει ένα μαγικό ραβδάκι και να έχει φέρει τα πράγματα εκεί ακριβώς που τα ήθελες. Πολύ εξωπραγματικό, θα μου πεις. Μπορεί. Γιατί και εγώ είμαι της άποψης πως κανένας και τίποτα δεν μπορεί να κάνει κάτι, αν πρώτα δεν το έχεις παλέψει εσύ ο ίδιος. Εμείς και μόνο εμείς μπορούμε να κάνουμε το θαύμα στη ζωή μας. Αρκεί να το πιστέψουμε. Παράδειγμα σου αναφέρω. Λες ότι θέλεις να αλλάξεις το αυτοκίνητο σου, γιατί το βαρέθηκες τόσα χρόνια, αλλά που να βρεθούν τα χρήματα. Υπάρχει περίπτωση κάποιος να σου χαρίσει αυτοκίνητο; Αν όμως το βάλεις στόχο και πεις ότι θα κάνεις κάποιες οικονομίες για να το εξασφαλίσεις, τότε ναι, πολύ πιθανό να το αποκτήσεις.

Θα μου πεις, αγαπημένε μου αναγνώστη, τι κάθομαι και σκέφτομαι. Σκέφτομαι, γιατί είμαι της λογικής πως όντως τα πάντα μπορούμε να καταφέρουμε και να τα κάνουμε πραγματικότητα, αρκεί να τα θελήσουμε πολύ. Προφανώς και δεν υπάρχουν κρυφά μυστικά ή κόλπα που θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία. Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι ο καθένας, αν επιθυμήσει κάτι και το βάλει στο μυαλό του, δεν μπορεί, έστω και με καθυστέρηση, θα το έχει.

Η ζωή ξέρει και εμείς πρέπει να την εμπιστευόμαστε. Ας την αφήσουμε να μας κάνει τις εκπλήξεις της, βοηθώντας την όμως και εμείς με τις πράξεις μας, την θετική μας αύρα. Ας πάψουμε να είμαστε μεμψίμοιροι. Ας μην γκρινιάζουμε με το παραμικρό. Ας σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί κάτι που σκεφτήκαμε. Το θαύμα θα συμβεί μόνο αν το πιστέψουμε, μόνο αν έχουμε υπομονή, μόνο αν έχουμε την ψυχολογία και τη δύναμη ώστε να πάρουμε τις αποφάσεις εκείνες που θα μας φέρουν ένα βήμα πριν από το όνειρο μας. Και ας μην ξεχνάμε. Οι άνθρωποι, οι πραγματικά ευτυχισμένοι, είναι εκείνοι που πήγαν κόντρα στο ρεύμα, που ονειρεύτηκαν και ακολούθησαν την καρδιά τους, όντας παιδιά του ρομαντισμού. Από εκεί και πέρα, αγαπημένε μου, εσύ διαλέγεις το δρόμο σου…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.