Αλλαγή προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ρ. Φεραίου

Για εσωτερική διαδικασία της πλειοψηφίας κάνει λόγο η μείζονα μειοψηφία

Χθες Κυριακή 2-10-2016, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ρ. Φεραίου για την εκλογή νέου προέδρου, μετά την υποβολή παραίτησης του απελθόντα προέδρου Ιωάννη Σκρίμπα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της μείζονος μειοψηφίας, οι λόγοι που οδήγησαν τον Γιάννη Σκρίμπα σε παραίτηση είναι γνωστοί προφανώς στον δήμαρχο κ. Νασίκα «και αν κρίνουμε απ’ αυτά που ακούσαμε στο Δ.Σ., με την προφορική υποβολή παραίτησης του προέδρου, σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσουν την δημοτική αρχή. Τα “δύο χρόνια χαμένα” άλλωστε είναι κοινή διαπίστωση και των πολιτών του δήμου μας».

Η μείζονα μειοψηφία, εξάρει την αξιοπρεπέστατη συμπεριφορά του απελθόντος προέδρου τόσο κατά τη διάρκεια της θητείας του, όπου προσπάθησε να κρατήσει τις ισορροπίες στη λειτουργία του Δ.Σ. μακριά από παραταξιακές αγκυλώσεις και μικροκομματικές τακτικές, όσο και κατά το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι την αποδοχή της παραίτησής του.

«Σε κάθε περίπτωση όμως η εκλογή ενός «υπηρεσιακού» προέδρου για διάστημα πέντε μηνών είναι μια εσωτερική διαδικασία της ομάδος πλειοψηφίας (όπως αυτή έχει απομείνει) και δεν μπήκαμε στη διαδικασία να συμμετέχουμε σε μια εκλογή παρωδία», σημειώνει η μείζονα μειοψηφία που παραπέμπει στο άρθρο 64, παρ.1 του Καλλικράτη, που ορίζει για την εκλογή προεδρείου του Δ.Σ. ότι γίνεται την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, της έναρξης της δημοτικής περιόδου και την πρώτη Κυριακή του μηνός Μαρτίου του τρίτου έτους αυτής.

Ραντεβού λοιπόν την Kυριακή 5 Μαρτίου του 2017 όπου θεσμικά θα πρέπει να προβούμε στην εκλογή του νέου προέδρου του Δ.Σ. ελπίζοντας πως αυτόν θα τον αφήσουν να επιτελέσει το έργο του, ολοκληρώνοντας την θητεία του, αναφέρει η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Ρ. Φεραίου, που υπογράφει ο επικεφαλής Χαράλαμπος Πάσχος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.