Φώτης Κουβέλης: Ενέργεια του ΣΥΡΙΖΑ η προμήθεια των πλωτών ασθενοφόρων

Ο π. Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία κ. Φώτης Κουβέλης.
Η ΝΔ επαίρεται για αποτελέσματα άλλων, τόνισε στο Ράδιο ΕΝΑ ο πρ. Υπουργός Ναυτιλίας

Με …φιέστα εορτάστηκε προ ημερών η έλευση ενός πλωτού σκάφους του λιμενικού, το οποίο είναι εξοπλισμένο ώστε να λειτουργεί ως πλωτό ασθενοφόρο και θα εξυπηρετεί και στα νησιά των Β. Σποράδων. Η τελετή παράδοσης έγινε στη Σκιάθο, με την παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη και του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τριαντόπουλου. Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ κ. Φώτης Κουβέλης υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που προώθησε τη χρηματοδότηση των εν λόγω πλωτών και μάλιστα επί θητεία του ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και αναδείχθηκε και ο ανάδοχος του έργου. “Η ΝΔ επαίρεται για αποτελέσματα του ΣΥΡΙΖΑ”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης, σχολιάζοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που στελέχη της ΝΔ κόβουν κορδέλες για έργα που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Από ευρωπαϊκό πρόγραμμα αγοράστηκαν τρία πλωτά σκάφη που ανήκουν στο λιμενικό, αλλά θα χρησιμοποιηθούν ως πλωτά ασθενοφόρα, με το ένα εκ των τριών να καλύπτει και τις Β. Σποράδες. Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη “τα τρία αυτά πλωτά χρηματοδοτήθηκαν μέσω του προγράμματος ευρωπαϊκής εδαφικής συνεργασίας Ελλάδα- Κύπρος 2014-2020 . Η αίτηση χρηματοδότησης υπεβλήθη από τον τότε Υπουργό Ναυτιλίας τον κ. Κουρουμπλή στις 31/7/2017. Η συμφωνία αυτή χρηματοδότησης έχει σχέση με επιχειρησιακά προγράμματα του στόχου ευρωπαϊκή εδαφική συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας.
Στις 21/12/2018 εγώ με την ιδιότητα του Υπ. Ναυτιλίας υπέγραψα τη διακήρυξη ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια αυτών των τριών σκαφών, που είναι κατάλληλα διαμορφωμένα με υγειονομικό εξοπλισμό. Στις 27 Ιουνίου 2019, πριν τις εκλογές, αναδείχθηκε ο ανάδοχος του διαγωνισμού , μια ελληνική εταιρεία έναντι συμβατικού τιμήματος 1.398.900 ευρώ, ανέφερε αναλυτικά ο πρώην Υπουργός, δείχνοντας πως όλες οι ενέργειες για την απόκτηση των πλωτών ασθενοφόρων έγιναν επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.
Το πρώτο σκάφος , όπως συνέχισε ο κ. Κουβέλης παρελήφθη στις 3/8/2020 σε ειδική τελετή από τον σημερινό Υπουργό Ναυτιλίας. “Δεν είναι η πρώτη φορά να μην αναγνωρίζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ ότι όλα αυτά για τα οποία κόβει κορδέλες και επαίρεται είναι αποτελέσματα συγκεκριμένων πολιτικών ενεργειών της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Έχω την τιμή να έχω κάνει και τον διαγωνισμό για επτά ταχύπλοα και ο διαγωνισμός αυτός έχει προχωρήσει , επίσης παρελήφθησαν αρκετά από αυτά, αλλά και πάλι ο σημερινός Υπ. Ναυτιλίας ούτε για μια στιγμή ανεγνώρισε ότι αυτά ήταν τα αποτελέσματα, το πολιτικό περιεχόμενο των ενεργειών της προηγούμενης κυβέρνησης , Δικιά μου ενέργεια ήταν ως Υπουργός”, υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης θέλοντας να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.
Μάλιστα συμπλήρωσε πως με την ίδια πράξη που χρηματοδοτήθηκαν τα τρία πλωτά σκάφη, χρηματοδοτήθηκαν και 54 pick up οχήματα, που παρελήφθησαν τον Δεκέμβριο του 2019 και “συνεργάζονται” και με τα πλωτά , αλλά εξυπηρετούν γενικότερα τις ανάγκες του λιμενικού σώματος.

Με τουλάχιστον 5000 συνέδρους το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
– Εχθρική προς τον πολίτη η πολιτική της ΝΔ

Στα εσωτερικά τώρα του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως οργανώνεται ένα συνέδριο με τουλάχιστον 5000 συνέδρους που θα εκλέξει τα εκτελεστικά όργανα και τη νέα κεντρική επιτροπή και τόνισε ότι στο κόμμα προσέρχονται και γίνονται μέλη πολίτες που προέρχονται από διαφορετικές ιδεοπολιτικές αφετηρίες, πάντοτε όμως προς τα αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο.
“Η διαδικασία της διεύρυνσης έχει πολύ καλά αποτελέσματα , προχωράμε, παρά το συνέδριο. Με το συνέδριο θέλουμε να αναδείξουμε το περιεχόμενο των προγραμματικών μας θέσεων, των πολιτικών μας διεκδικήσεων, πάντα με πρόσημο και περιεχόμενο βαθύτατα προοδευτικό, ριζοσπαστικό, αριστερό περιεχόμενο, με ό,τι εμπεριέχει ο όρος”, σχολίασε ο ίδιος, ενώ για το ενδεχόμενο συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΝΑΛ ο πρώην Υπουργός δήλωσε πως ” έχουμε πει ότι η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι προοδευτικής συνεργασίας, όχι γενικά κι αόριστα αλλά στη βάση ένωσης των δυνάμεων σε ένα πρόγραμμα και σε μια πολιτική βαθύτατα προοδευτική και βαθύτατα κοινωνική”.
Χαρακτήρισε την πολιτική που ασκεί η ΝΔ εχθρική για τον πολίτη, ενώ σχολίασε και την επιδοματική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, η οποία χαρακτήρισε λαϊκίστικη την ίδια πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.
“Η ασκούμενη πολιτική από την κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι μόνο βαθιά συντηρητική , δεν είναι μόνο βαθιά νεοφιλελεύθερη, είναι μια πολιτική που έχει απέναντί της τον πολίτη και τον έχει απέναντι με εχθρικές προς αυτόν πολιτικές θέσεις, ρυθμίσεις και μέτρα τα οποία παίρνει”, είπε χαρακτηριστικά.
Συνέχισε λέγοντας πως ” η ΝΔ χαρακτήριζε λαϊκίστικη την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ όταν ως κυβέρνηση δίναμε το συγκεκριμένο επίδομα προς εργαζόμενους, συνταξιούχους επειδή δεν είχαμε τη δυνατότητα να αυξήσουμε κατώτερο μισθό και συντάξεις γιατί ήμασταν υπό την εποπτεία. Θεωρήσαμε ότι εκείνη η επιδοματική πολιτική ήταν ένα μέτρο ανακούφισης, όχι απολύτως ικανό αλλά σημαντικό για τα δεδομένα εκείνης της εποχής . Σήμερα έρχεται η ΝΔ και εξαγγέλλει αυτό που κάναμε εμείς, αλλά τότε για μας ήταν λαϊκισμός. Τότε ήταν ψίχουλα, όπως έλεγε η ΝΔ , σήμερα το ονομάζει μέτρο σημαντικό χάριν των οικονομικά αδύναμων πολιτικών. Πρόκειται για μια υποκρισία, μια πολιτική που θέλει να αμφισβητήσει, να ακυρώσει , να απομειώσει ότι θετικό έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τον ελληνικό λαό”.
Τέλος, σε ότι αφορά στην συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Κουβέλης είπε πως η κυβέρνηση δεν φέρνει στη Βουλή τα μνημόνια συνεργασίας, που είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας, γιατί υπάρχει αντίδραση από στελέχη με απροσδιόριστο και επικίνδυνο εθνοκεντρισμό, ενώ πιστεύει πως η αναβολή αυτή μπορεί να φτάσει μέχρι την ημερομηνία εκλογών ώστε να μην έχει το βάρος αυτό ο Κ. Μητσοτάκης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.