Φυλάκιση σε άπειρο οδηγό, τελειόφοιτο του Π.Θ. που μέθυσε και έκανε ζημιές σε άλλα αυτοκίνητα…

Βγήκε για να γιορτάσει την απόκτηση του πτυχίου και οδήγησε προκαλώντας ατύχημα

Έναν 24χρονο Βολιώτη, που επιστρέφοντας από διασκέδαση, οδηγούσε μεθυσμένος και έπεσε σε τέσσερα σταθμευμένα αυτοκίνητα, προκαλώντας υλικές ζημιές, συνέλαβαν χθες το πρωί αστυνομικοί της Τροχαίας Βόλου για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. Ο νεαρός συνελήφθη στις 8.50 το πρωί στο κέντρο του Βόλου, διότι προκάλεσε τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών, προσκρούοντας σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Σε έλεγχο αλκοτέστ που υποβλήθηκε, το ποσοστό αλκοόλ στο αίμα του ήταν 2,02 και στη δεύτερη 1,33 τοις χιλίοις.
Ο νεαρός καταδικάστηκε χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε φυλάκιση 18 μηνών με τριετή αναστολή, 1.200 € χρηματική ποινή και αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων του οχήματος που οδηγούσε και ήταν του πατέρα του, για δύο μήνες.
Πιο συγκεκριμένα, ο Βολιώτης τελειόφοιτος του Π.Θ. έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, βγήκε χθες το πρωί από νυχτερινό κέντρο και πήρε το αυτοκίνητο του πατέρα του (τζιπ μάρκας Ford Maverick), αλλά πριν φτάσει στο σπίτι του, έχασε τον έλεγχο και έπεσε σε σταθμευμένα οχήματα προκαλώντας τους υλικές ζημιές. Στην κατάθεση του ο μάρτυρας υπεράσπισης και στενός του φίλος, χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο ως ένα εργατικό παιδί, που δουλεύει σε τσιπουράδικο, ιδιοκτησίας του πατέρα του, προσθέτοντας ότι ποτέ δεν πίνει, όντας επιμελής στις υποχρεώσεις του.
Αναφερόμενος στο περιστατικό, υποστήριξε ότι δεν ήταν ο ίδιος παρών στο γλέντι, και όπως πληροφορήθηκε, το ατύχημα έγινε, καθώς επέστρεφε κάποια μέλη από την παρέα του στα σπίτια τους.
Ανοησία και μεγάλο λάθος
Ο 23χρονος στην απολογία του ενώπιον του Δικαστηρίου μίλησε για μεγάλη ανοησία από μέρους του, συμπληρώνοντας ότι επρόκειτο για μια λανθασμένη πράξη, η οποία όμως έγινε για πρώτη φορά. Όπως είπε, γενικά δεν πίνει αλκοόλ, αλλά έκανε μια εξαίρεση, αφού πέρασε στο τελευταίο μάθημα που χρωστούσε ως φοιτητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Π.Θ., και πήρε το πτυχίο του. Ερωτηθείς από την έδρα για το πόσο είχε πιεί, είπε πως διασκέδαζε σε νυχτερινό κέντρο και να κατανάλωσε συνολικά τέσσερα ποτά, χωρίς όμως να έχει φάει επαρκώς, ενώ ήταν στο “πόδι” από τις 9 το πρωί. Πρόσθεσε ότι δεν αισθάνονταν μεθυσμένος, όταν έπιασε το τιμόνι, αλλά ξαφνικά και ενώ κινούνταν με τη πρώτη ταχύτητα ένιωθε να χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έπεσε πάνω στα σταθμευμένα αυτοκίνητα. Μιλώντας για την οδική του εμπειρία, ανέφερε πως έχει το δίπλωμα εδώ και έξι μήνες, προκαλώντας την έκπληξη του δικαστηρίου. Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του 23χρονου, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, λέγοντας πως η ενέργεια του ήταν επικίνδυνη, με αποτέλεσμα να προκαλέσει ζημιές, ενώ η υπεράσπιση ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού της ειλικρινούς μεταμέλειας, χαρακτηρίζοντας τον ως καλό και εργατικό παιδί. Το δικαστήριο τελικά τον καταδίκασε σε 18 μήνες φυλάκιση, χωρίς ελαφρυντικά, με τριετή αναστολή, πρόστιμο 1.200 € και αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων του οχήματος για δύο μήνες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.