Π. Κωνσταντινίδης: «Προέχει η βελτίωση της πόλης, η πόλωση δεν βοηθάει…»

Με αφορμή αναίτια φραστική επίθεση που φέρεται να δέχτηκε από υποψήφιο του Αχιλλέα Μπέου

Ψυχραιμία, σύνεση και πολιτικό πολιτισμό ζήτησε να επιδείξουν όλες οι πλευρές, μέχρι τις εκλογές, ώστε να βρεθεί η βέλτιστη λύση για την πόλη, γιατί η πόλωση και ο διχασμός δεν βοηθούν πουθενά και κανέναν, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αγριάς με τον συνδυασμό «Βόλος – Έξυπνη Πόλη», Παναγιώτης Κωνσταντινίδης.
Με αφορμή την φραστική αήθη επίθεση που φέρεται σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα απ΄ τον ίδιο, να δέχτηκε από τον υποψήφιο με τον συνδυασμό του δημάρχου για το Τοπικό Συμβούλιο Αγριάς Ηλία Ντενέζο, ο Παν. Κωνσταντινίδης μίλησε στο «Ράδιο Ένα» και επισήμανε ότι η πόλωση δεν βοηθάει και αυτό που προέχει, είναι η βελτίωση της πόλης και των υποδομών της, ώστε να καταστεί ένα παράδειγμα προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία.
Είμαι ανοιχτός να ακούσω κάθε κριτική που μπορεί να μου ασκηθεί για τις πολιτικές μου πεποιθήσεις, επισήμανε ο υποψήφιος με τον συνδυασμό «Βόλος – Έξυπνη Πόλη».
«Το περιστατικό έγινε τη Δευτέρα στο δρόμο, καθώς πήγαινα με το αναπηρικό μου αμαξίδιο, με σταμάτησε ένας υποψήφιος με τον κ. Μπέο και μου επιτέθηκε με υβριστικούς χαρακτηρισμούς για το σπίτι και την οικογένειά μου, ενώ έκανε ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς για το γεγονός ότι είμαι άτομο με αναπηρία», δήλωσε ο κ. Κωνσταντινίδης.
Πρόκειται για τον κ. Ηλία Ντενέζο, υποψήφιο, με το ψηφοδέλτιο του κ. Μπέου για το Τοπικό Συμβούλιο Αγριάς, ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, του επιτέθηκε με χαρακτηρισμούς που δεν μπορεί να μεταφέρει και, κάποια στιγμή, πάνω στον παροξυσμό που είχε, έκανε και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς λέγοντας «δεν κοιτάς την κατάσταση που είσαι, θέλεις να φτιάξεις την Αγριά»… προσθέτοντας ότι έθιξε την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπειά του και μάλιστα στο δρόμο, με παρόντα και άλλα άτομα.
«Δέχομαι την οποιαδήποτε κριτική που θέλει κάποιος να μου ασκήσει, αλλά άλλοι χαρακτηρισμοί που αφορούν σπίτια, οικογένειες και καταστάσεις, δεν μπορώ να τις δεχτώ, απ’ όποια πλευρά κι αν προέρχονται», δήλωσε ο κ. Κωνσταντινίδης, που συνέστησε σύνεση και εγκράτεια απ’ όλους, γιατί οι καιροί είναι λίγο δύσκολοι και η πόλωση δεν βοηθάει πουθενά.

Δεν υπήρξε αφορμή

Σύμφωνα με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, αυτό που έχει σημασία είναι να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη, να βελτιωθούν οι υποδομές και να την καταστήσουμε ένα παράδειγμα προσβασιμότητας.
Ο κ. Κωνσταντινίδης επισήμανε ότι ποτέ δεν είχε διαφορές με το συγκεκριμένο άτομο και εκτίμησε ότι το επεισόδιο έχει με αφορμή εσκεμμένη παραπληροφόρηση (εκ μέρους Γκαιμπελίσκων που πρόσκεινται στην πλευρά Μπέου), σχετικά με κάτι που υποτίθεται ότι είπε και ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά ότι ουδέποτε είπε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το πιο συνετό αυτή τη στιγμή είναι να μη δώσει συνέχεια στο γεγονός και μέχρι τις εκλογές να επιδειχτεί πολιτικός πολιτισμός, να προαχθούν επιχειρήματα, ώστε να βρεθεί η βέλτιστη λύση που θα εξυπηρετήσει την πόλη.

Παραπληγικός λόγω ατυχήματος

Ο Παναγιώτης Κωνσταντινίδης ήταν υπαξιωματικός τεχνικός ελικοπτέρων στην Αεροπορία Στρατού στο Στεφανοβίκειο, επί 17 χρόνια. Λόγω τροχαίου ατυχήματος έμεινε παραπληγικός, εδώ και μια 10ετία και από τότε κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
Ο υποψήφιος είναι πτυχιούχος οικονομικών επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, είναι μέλος των Σωματείων «Ιππόκαμπος» και «Αργοναύτες», αθλητής καταδύσεων, ενώ κάνει αγώνα για να πάρει πτυχίο χειριστή ελαφρών αεροσκαφών. Όπως είπε, ως άνθρωπος με αναπηρία, εκθέτει τον εαυτό του καθημερινά, προσπαθώντας να δώσει ένα διπλό μήνυμα: Προς την κοινωνία να αγκαλιάσει και να ενσωματώσει τα άτομα με αναπηρία και προς τα άτομα με αναπηρία να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν ίσες ευκαιρίες και ίσα δικαιώματα στη ζωή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.