Γίνε ο ήρωας σου

Δεν μπορώ να βλέπω τους ανθρώπους μου στεναχωρημένους. Κανέναν άνθρωπο δηλαδή δεν μπορώ να βλέπω, αλλά τους δικούς μου ένα λόγο παραπάνω. Με πήρε ένας φίλος τηλέφωνο, μέσα στο άγχος για να μου πει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει με τη δουλειά, το σπίτι, κάποιες ασχολίες άλλες που έχει. Τρέχει και δεν προλαβαίνει, το βλέπω σε καθημερινή βάση. Με ότι όμως καταπιάνεται, το φέρνει σε πέρας. Πολύ απλά γιατί του αρέσει αυτό που κάνει. Υπάρχουν βέβαια και εκείνες οι μέρες, όπως η χθεσινή, που ήθελε να τα βροντήξει όλα και να φύγει. Δεν τον ενδιέφερε που. Αρκεί να αποφορτιζόταν απ’ όλα αυτά που ένιωθε ότι τον πνίγουν.

Προσπάθησα να τον καθησυχάσω, λέγοντας του ότι και αυτή τη φορά θα τα καταφέρει. Δεν ήταν λόγια του αέρα. Το πίστευα. Γιατί ξέρω πόσο έχει παλέψει, πόσο αγωνιστής είναι, πόσα λάθη έχει κάνει, αλλά και πόσα καλά. Δεν είναι δυνατόν να έρχεται μια δύσκολη στιγμή και να ακυρώνει για όλα όσα έχουμε παλέψει. Και λάθη θα κάνουμε, αποτυχίες σίγουρα θα υπάρξουν, στεναχώριες πολλές, αλλά δεν παύει όλα αυτά να τα έχεις προσπαθήσει εσύ και μέσω όλων αυτών των δύσκολων καταστάσεων να τα έχεις καταφέρει μια χαρά.

Μπορεί σήμερα να μην μπορείς να κατανοήσεις τι θέλω να σου πω. Αύριο όμως, θα είναι μια διαφορετική μέρα που θα σου δοθεί η ευκαιρία να την παλέψεις όπως μπορείς. Κανένας δεν θα σου πει μπράβο, μην περιμένεις τέτοιες αβροφροσύνες από κανένας. Κανένας δεν πρόκειται να δει τον αγώνα σου και να σε δικαιώσει, παρά μόνο εσύ. Το θέμα είναι να μην τα παρατήσεις, αλλά να αγωνιστείς. Έστω και αν ξέρεις πως είναι δύσκολο να νικήσεις. Έστω και αν ο στόχος είναι υψηλός και εσύ νιώθεις πολύ μικρός για να μπορέσεις να τον φτάσεις. Ξέρεις όμως κάτι;

Οι άνθρωποι, όταν βλέπουμε το ακατόρθωτο, πεισμώνουμε. Πεισμώνουμε τόσο που στο τέλος τα καταφέρνουμε. Τέλειοι δεν πρόκειται να υπάρξουμε, ας το πάρουμε απόφαση. Ας αρκεστούμε στο να μπορέσουμε να κάνουμε πιο όμορφη και πιο εύκολη τη ζωή τη δική μας και των γύρω μας. Προσπάθεια χρειάζεται και πίστη στον εαυτό μας. Κι ας είμαστε κάποιες φορές αρνητικοί, και ας ξυπνάμε έχοντας τις μαύρες μας, και ας προσπαθούν οι γύρω να μας κάνουν τη ζωή δύσκολη. Μη ψάχνεις αλλού για ήρωες, κοίταξε στον καθρέφτη, έχεις ήδη έναν απέναντι σου. Κανένα σύμπαν δεν σε έχει βάλει σημάδι, μην αυταπατάσαι. Έχει σοβαρότερα θέματα για να ασχοληθεί. Μόνοι μας καθορίζουμε τις τύχες μας και αν αναλογιστείς τα όσα έχεις καταφέρει μέχρι τώρα, θα το καταλάβεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.