Μην περιμένεις μόνο τις γιορτές

Εντάξει, φάση ήταν και πέρασε η χθεσινή. Σήμερα μπήκα ολόκληρη σε γιορτινό κλίμα και σκεφτόμουν πως σαν παιδί και εγώ τρελαίνομαι να μου κάνουν εκπλήξεις. Δεν τις περιμένω απαραίτητα την ημέρα της γιορτής και των γενεθλίων μου. Εκείνες που εκτιμώ ιδιαίτερα είναι αυτές που γίνονται σε ανύποπτο χρόνο. Εκείνες που έρχονται από άτομα που είναι στη ζωή μου και με αυτό τον τρόπο θέλουν να μου επιβεβαιώσουν την αγάπη ή την ευγνωμοσύνη τους προς το πρόσωπο μου. Γιατί αυτό είναι η έκπληξη. Δεν είναι το δώρο που θα σου προσφέρει κάποιος, αλλά η κίνηση και το μήνυμα που θέλει να σου περάσει. Ότι σε σκέφτεται, ότι σε αγαπά, ότι ζητά να τον συγχωρέσεις, ότι απλά ήθελε να ομορφύνει την ημέρα σου. Λόγω της οικονομικής κρίσης φαντάζομαι ότι ολοένα και περισσότερο θα έχουν φθίνει και αυτές οι αυθόρμητες κινήσεις αγάπης.

Μπορεί και η καθημερινότητα να φταίει που κάποια πράγματα τα θεωρείς δεδομένα και μόνο όταν βλέπεις ότι τα χάνεις μπαίνεις στη διαδικασία να τα διεκδικήσεις. Και τότε είναι που μπαίνεις ξανά στο παιχνίδι των εκπλήξεων και του αιφνιδιασμού, κάνοντας πράξεις που στο παρελθόν ούτε τις σκεφτόσουν, έτσι ώστε να δείξεις στο πρόσωπο που σε ενδιαφέρει τα συναισθήματα σου. Όπως και να έχει πάντως, αγαπημένε μου αναγνώστη, οι εκπλήξεις είναι κάτι που λαχταρούν οι άνθρωποι. Μικρές ή μεγάλες λίγη σημασία έχουν. Το ξάφνιασμα εκείνο είναι που μετρά και το γεγονός ότι εκείνη την στιγμή αισθάνεσαι ξεχωριστός. Λίγη σημασία έχει τι θα σου προσφέρει ο άλλος, αν είναι αξίας. Μπορεί να είναι ένα απλό λουλούδι, αλλά για σένα να σημαίνει τόσα πολλά. Και να σου πω και κάτι; Τα μικρά είναι εκεί που κάνουν τη διαφορά.

Τι πιο ωραίο να ανοίγεις τα μάτια σου και να βλέπεις ένα μήνυμα στο κινητό σου, ενώ δεν σε έχουν συνηθίσει ή εκεί που δεν το περιμένεις να φτάνει η παρέα σου στο σπίτι για καφέ; Είναι από εκείνες τις στιγμές που κάνουν την καθημερινότητα υποφερτή και είναι ικανές να απομακρύνουν για λίγο τις όποιες άσχημες σκέψεις. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις χρόνο ή χρήμα για να εντυπωσιάσεις, αγαπημένε μου αναγνώστη. Τα συναισθήματα, αν είναι αληθινά κάνουν μπαμ από μακριά. Γι αυτό, μέρες που είναι, επέλεξε τα δώρα σου με προσοχή και αγάπη. Κάνε επιλογές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό των αποδεκτών. Οι πράξεις είναι εκείνες που μετρούν στο τέλος. Επέλεξε λοιπόν να εκπλήξεις. Χωρίς ή με λόγο. Χωρίς να περιμένεις κάτι, χωρίς να θέλεις να αποδείξεις κάτι, παρά μόνο να δείξεις τα όποια σου συναισθήματα που θα κάνουν τον άλλο να νιώσει όμορφα. Και όχι επειδή είναι Χριστούγεννα τώρα να θυμόμαστε μόνο αυτή την περίοδο να κάνουμε ξεχωριστά πράγματα για τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ας το προσπαθήσουμε και καθημερινά, έστω και αν η έκπληξη δεν είναι παρά μόνο ένα ειλικρινές χαμόγελο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.