Στερνό «αντίο» στον Άγι Παπαστεργίου των αγώνων και της προσφοράς

Με θερμά λόγια από τους εκπροσώπους της, για την προσφορά στην τοπική κοινωνία, η Λάρισα «αποχαιρέτισε» τον Άγι Παπαστεργίου.

Στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας πραγματοποιήθηκε η πολιτική κηδεία, όπου παραβρέθηκαν η οικογένεια του εκλιπόντα, εκπρόσωποι Αρχών, σύντροφοι του Άγι Παπαστεργίου από την μακρά πορεία των κοινωνικών, πολιτικών και αυτοδιοικητικών αγώνων.

Εκ μέρους του ΚΚΕ μίλησε ο βουλευτής Λάρισας Γιώργος Λαμπρούλης, ο οποίος έκανε  αναδρομή στη ζωή και την αυτοδιοικητική πορεία του Άγι Παπαστεργίου, ενώ επισήμανε – μεταξύ άλλων – τα εξής: «Όλα αυτά τα χρόνια και από τις θέσεις που κατείχες πρόσθεσες το δικό σου λιθαράκι στις διεκδικήσεις του λαού της πόλης μας… Η πολιτική σου στάση και δράση ήταν που σε οδήγησαν να σταθείς στο πλάι αδυνάτων, μαχόμενος για τα δικαιώματα τους. Θα σε θυμόμαστε για το πνεύμα σου στην πολιτική, το χιούμορ σου, την σταθερότητα και την συστράτευσή σου στο πλευρό των λαϊκών δυνάμεων. Σε αποχαιρετούμε γνωρίζοντας πολύ καλά πως πλέον η θέση σου βρίσκεται δίπλα σε εκείνη την γενιά των αγωνιστών που επί δημαρχίας του αείμνηστου κομμουνιστή Αριστείδη Λαμπρούλη – τηρουμένων των συνθηκών και συσχετισμών της εποχής – άλλαξε ριζικά την πόλη μας».

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης επισήμανε: «Ο Άγις ένας εξαιρετικός άνθρωπος με την σπουδαία δράση του τίμησε με τον καλύτερο τρόπο αυτό που ορίζουμε ως πολίτη. Συμπορεύτηκα μαζί του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Άγις ήταν εκεί και επιβεβαίωνε καθημερινά το στοιχείο που έχει όλη η πόλη στην καρδιά της, το χαμόγελο, την κοινωνική του δράση και έτσι θα τον θυμόμαστε για πάντα. Θέλω από αυτόν τον δημοτικό χώρο να τον αποχαιρετήσω με σεβασμό και εκτίμηση».

Από τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας ο πρόεδρος Τρύφων Τσάτσαρος ανέφερε – μεταξύ άλλων – τα παρακάτω: «Ο Άγις ήταν εκεί για όλους μας, υπεύθυνος, ευφυής, δοτικός. Ταυτίστηκε με τον Δικηγορικό Σύλλογο και τον υπηρέτησε πίστα από το Διοικητικό Συμβούλιο 12 ολόκληρα χρόνια. Ο Άγις κατάφερε να αποπνέει τον απόλυτο σεβασμό αλλά και μια οικειότητα. Μας αντιμετώπιζε με ένα ζεστό χαμόγελο…».

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

 

Πηγή: Larissanet.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.