Για καλό σκοπό

Τον τελευταίο ειδικά καιρό, πολλά γεγονότα με έκαναν να ταρακουνηθώ και να σκεφτώ ότι τελικά δεν υπάρχει κάτι πιο πολύτιμο από την ίδια μας την υγεία. Είναι κάτι που το θεωρούμε δεδομένο, ενώ στην ουσία είμαστε απλά ευλογημένοι που έχουμε την υγειά μας. Καθημερινά διαβάζουμε και ακούμε για περιπτώσεις συνανθρώπων που πάσχουν από διάφορα νοσήματα. Όλοι το παλεύουν και πραγματικά όλους ανεξαιρέτως τους θεωρώ ήρωες, αφού καταφέρνουν να ανταπεξέρχονται με θάρρος απέναντι στην αρρώστια τους.

Όταν όμως ακούω για παιδιά, εκεί είναι που σφίγγεται περισσότερο η καρδιά μου. Παιδιά που αντί να παίζουν με τους φίλους τους, ξέγνοιαστα, να πηγαίνουν στο σχολείο και να ζουν μέσα στην ανεμελιά τους, αντ’ αυτού είναι σε κάποιο θάλαμο νοσοκομείου, με ορούς και μάσκες. Στο ιντερνετ τις προάλλες κοιτούσα τη φωτογραφία ενός μικρού αγγέλου. Τα καταγάλανα μάτια του με καθήλωσαν. Στο κεφαλάκι του φορούσε μια κορδέλα, τα μαλλάκια του είχαν πέσει, το χρώμα στο πρόσωπο του ήταν χλωμό, παρ’ όλα αυτά μου χάριζε το πιο όμορφο χαμόγελο του. Δίπλα του ακριβώς, στεκόταν η μητέρα του, άγρυπνη φρουρός, να του κρατά το χέρι και να δίνει κουράγιο. Δεν ένιωσα ούτε για μια στιγμή λύπηση, μόνο στεναχώρια. Γιατροί δεν είμαστε, ούτε νοσηλευτές για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε, όχι μόνο αυτό το παιδί, αλλά το οποιοδήποτε βρίσκεται σε μια τέτοια δύσκολη θέση. Υπάρχουν τρόποι όμως, αν θέλουμε να βοηθήσουμε για να φτιάξουμε λίγο τη διάθεση αυτών των παιδιών. Και τον τρόπο μας τον δείχνουν τα ίδια τα παιδιά που πηγαίνουν στα κομμωτήρια, κόβουν τα μαλλιά τους και τα δωρίζουν σε οργανώσεις που αναλαμβάνουν να φτιάξουν παιδικές περούκες για όλα εκείνα τα πλάσματα που έχουν περάσει από το βάσανο της χημειοθεραπείας.

Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρουμε να ανεβάσουμε την ψυχολογία των παιδιών αυτών, και ξέρουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ψυχολογία σε θέματα υγείας. Κόβοντας τα μαλλιά μας και δίνοντας τα συμβάλουμε στο μεγάλο έργο που γίνεται για τη δημιουργία περουκών που δωρίζονται σε παιδιά που έχουν χάσει τα μαλλιά τους. Για εμάς δεν είναι τίποτα, σκέψου όμως τι χαρά θα δώσουμε με την πράξη μας αυτή σε δεκάδες οικογένειες. Σε κανέναν δεν αξίζει να πονάει, να στεναχωριέται, να αρρωσταίνει. Πόσο μάλλον σε ένα παιδί. Ψάξε να βρεις ποια κομμωτήρια της πόλης συμμετέχουν σε αυτό τον σκοπό και κάνε δώρο ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπο ενός παιδιού που αυτή τη στιγμή περνά το δικό το Γολγοθά. Σε μια εποχή που όλοι κοιτάμε τον εαυτό μας, ας κάνουμε ένα μικρό βήμα για να βοηθήσουμε και κάποιον άλλον. Ας αναλάβουμε δράση, ας κάνουμε το καλό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.