Χρ. Μπουκώρος: Πλατιά συμμαχία όλων των Ελλήνων για ένα νέο αύριο

«Θέλουμε συνένωση δυνάμεων και κοινή συνισταμένη για να πετύχουμε το στόχο» είπε ο βουλευτής της Ν.Δ.

Για το θέμα της πλατιάς συμμαχίας των Ελλήνων, για ένα νέο αύριο για το λαό και τη χώρα, στο οποίο αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος αναφέρθηκε στις κινήσεις που θα κάνει «η νέα κυβέρνηση για να ανασυντάξει τη χώρα, να δώσει αξιοπρέπεια ξανά στο λαό και να τον ξανακάνουμε πρωταγωνιστή στην Ευρώπη».
Σχετικά με τη δήλωση του Κυρ. Μητσοτάκη «μαζί να χτίσουμε μια συμμαχία πλατιά», ο βουλευτής είπε ότι είναι εντυπωσιασμένος από τον πρόεδρο του κόμματος πριν τις Ευρωεκλογές και κυρίως μετά, για τον τρόπο με τον οποίο υποδέχτηκε τη νίκη και τον τρόπο με τον οποίο κινείται τις τελευταίες μέρες στην επαφή του με ους πολίτες και τις δράσεις.
Όπως είπε, δείχνει μια άλλη προσωπικότητα πολιτικού και ο Χρ. Μπουκώρος δήλωσε ότι έχει εντυπωσιαστεί από τον τρόπο που το διαχειρίζεται.
«Σε όλους τους Έλληνες»
«Η πλατιά συμμαχία απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Όσο περισσότεροι, τόσο γρηγορότερα και τόσο αρτιότερα θα βγούμε ουσιαστικά και πραγματικά από την κρίση. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή από καμία κυβέρνηση, αν δεν την ενστερνίζεται και δεν την υποστηρίζει η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Το να κυβερνάμε, με μια κυβερνητική πλειοψηφία, νόμιμο και αποδοτικό μπορεί να είναι, ωστόσο, αλλαγή μεγάλη, μεταρρυθμίσεις, μια άλλη πορεία και μια στροφή της οικονομίας και, κατ’ επέκταση της χώρας, μπορεί να γίνει μόνο, με πλατιά υποστήριξη», τόνισε.
Ο βουλευτής τόνισε ότι η ΝΔ καλεί όλους τους πολίτες, άσχετα με το τι ψήφισαν, γιατί θέλει να δώσει νέα πνοή στη χώρα. «Βλέπουμε ότι υπάρχουν δυνατότητες, μπορούμε να καταφέρουμε και δεν έχει νόημα να υπάρχουν κάποιες διαχωριστικές γραμμές, ιδιαίτερα μετά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς κάνουμε άνοιγμα και σε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές και στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων. Θέλουμε συνένωση δυνάμεων και κοινή συνισταμένη για να πετύχουμε το στόχο. Αυτό ζητά ο πρόεδρος. Δεν μας χωρίζει τίποτα, δεν υπάρχει περισσότερο και λιγότερο Έλληνες, τώρα είναι η ώρα της σοβαρότητας, της ευθύνης και της λογικής», επισήμανε ο Χρ. Μπουκώρος.
«Να υπάρχει μια κοινωνία αλληλεγγύης»
Ο βουλευτής εκτίμησε ότι αυτό που θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θέλουμε όλοι , είναι αρχικά να επανεκκινήσουμε την οικονομία, καθώς αν δεν λύσουμε τα οικονομικά μας προβλήματα, δύσκολα θα λύσουμε και τα υπόλοιπα προβλήματά μας και πρόσθεσε ότι καλούμαστε ταυτόχρονα να υπηρετήσουμε και ένα νέο αξιακό σύστημα, να αναβαπτίσουμε τις παραδοσιακές αξίες και αρχές μας, να τις προσαρμόσουμε στον νέο κόσμο, να περπατήσουμε όλοι μαζί, να λειτουργήσει ξανά η κοινωνική κινητικότητα, να μπορεί το παιδί του φτωχού να ονειρεύεται ότι θα περάσει στη μεσαία τάξη και από εκεί στην ανώτερη και το παιδί της μεσαίας τάξης να σχεδιάσει κάτι μεγάλο για τον εαυτό του και την κοινωνία, να υπάρχει μια κοινωνία αλληλεγγύης, που κανείς δεν θα αισθάνεται μόνος και μέσα από σύγχρονες δομές και όχι επιδόματα που πλήττουν και την αξιοπρέπεια του Ελληνικού λαού, να μπορέσουμε με την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, να ανυψώσουμε το βιοτικό και το μορφωτικό επίπεδο του Ελληνικού λαού συνολικά και να τον ξανακάνουμε πρωταγωνιστή στην Ευρώπη.
Αντί να αποφύγει τα λάθη, κάνει χειρότερα
Ο Χρ. Μπουκώρος επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος, αλλά κάνει τα ίδια και …χειρότερα, ενώ για την κυνική παραδοχή της κας Χριστοδουλοπούλου, ότι χρησιμοποίησε γνωριμίες για να αποσπάσει την κόρη της στη Βουλή, τόνισε ότι τον ενόχλησε περισσότερο που χθες ζήτησε συγνώμη μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι από τον Ελληνικό λαό που την πληρώνει, την ίδια και την κόρη της, που είναι δημόσιος λειτουργός.
«Είναι το ακριβώς αντίθετο απ’ αυτό που λέει ο Κυρ. Μητσοτάκης, ενότητα και όλοι μαζί και με ξεπερνάει γιατί πιστεύουν ακόμη σε συνθήματα του τύπου «ή εμείς ή αυτοί» ή «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν», τόνισε.
Ο ίδιος είπε ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι ιδεοληπτικοί, τους ενδιαφέρει μόνο το κόμμα τους, αλλά πάνω από το κόμμα είναι η πατρίδα μας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.