Tι υποστηρίζει η διευθύντρια για το αδιανόητο bullying σε σχολείο του Βόλου

Διερευνάται η υπόθεση από το σχολείο και από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Μια συγκλονιστική υπόθεση bullying έχει αναστατώσει τον Βόλο, όταν έγινε γνωστό ότι ένας 7χρονος βρέθηκε στο στόχαστρο μεγαλύτερου παιδιού σε Δημοτικό σχολείο της πόλης, το οποίο έπαιζε τρίλιζα, βάφοντας το σώμα του μικρού μαθητή. Η μητέρα του 7χρονου με μια ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκάλυψε όλα όσα συνέβησαν στο παιδί της και ξεκίνησε να ξετυλίγει το κουβάρι της απίστευτης επίθεσης, που υπέστη το παιδί της.
Συγκεκριμένα η μητέρα του 7χρονου παιδιού προχώρησε σε μία ανάρτηση τη Δευτέρα, η οποία προκάλεσε φόβο και ανησυχία σε πολλούς γονείς.
«Σήμερα πήγα να αλλάξω τον μικρό να τον πάω στο πάρκο και ξαφνικά το παιδί έβαλε τα κλάματα και γενικά τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες δεν ήθελε να σηκώνεται να πηγαίνει στο σχολείο καθώς σήμερα βρήκα γραμμένα με μαρκαδόρο στα οπίσθια του Χχοο από συγκεκριμένο μαθητή μεγαλύτερης τάξης που από τα σπρωξίματα και τα χτυπήματα φτάσαμε στο σημείο να τον γδύσει και να παίξει Τρίλιζα σήμερα αλλά όπως μας είπε ο μικρός δεν είναι η πρώτη φορά. Αύριο έχουμε ραντεβού με την διευθύντρια να τον υποδείξει ο μικρός», έγραψε τη Δευτέρα χαρακτηριστικά η μητέρα του 7χρονου και καλούσε όσες μαμάδες έχουν δει ή αντιληφθεί παρόμοιο περιστατικό να επικοινωνήσουν μαζί της καθώς όπως ανέφερε « πρέπει να μιλάμε και να συντονιστούμε όλες μας, όσες τα παιδάκια μας πέφτουν θύματα τέτοιων πράξεων. Έχουν καταλήξει τα προαύλια να είναι πιο επικίνδυνα από την Ομόνοια».
Η ίδια αμέσως μόλις διαπίστωσε το τι συνέβη στο παιδί της κίνησε γη και ουρανό και βρήκε το κινητό τηλέφωνο της Διευθύντριας του σχολείου και την ενημέρωσε για το περιστατικό, με την Διευθύντρια να την καλεί χθες στο σχολείο. Παράλληλα, η Διευθύντρια ενημέρωσε το βράδυ της Δευτέρας και τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργο Πολύζο, μιας και το περιστατικό αφορούσε πολύ μικρά σε ηλικία παιδιά και ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικό.

Υπέδειξαν και τον υπαίτιο
Χθες, οι γονείς του παιδιού βρέθηκαν στο σχολείο και μίλησαν δια ζώσης με την Διευθύντρια, ενώ υπέδειξαν και τον υπαίτιο για το bullying του παιδιού τους μαθητή, καθώς ο 7χρονος εκμυστηρεύτηκε στη μαμά του ποιο παιδί ήταν αυτό που τον φόβιζε.
Η Διευθύντρια του σχολείου μίλησε στο magnesianews.gr και χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η μητέρα του παιδιού βρήκε το κινητό μου και με ενημέρωσε. Χθες, ήρθε στο σχολείο και μου μετέφερε το περιστατικό και συζητήσαμε για το συγκεκριμένο θέμα. Επειδή πρόκειται για ένα θέμα που είναι υπό διερεύνηση, δεν μπορώ να μιλήσω λεπτομερώς. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το σχολείο έχει κάνει όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες».
Το σχολείο όμως επισκέφθηκε χθες και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Πολύζος συνοδευόμενος από την αρμόδια Σύμβουλο Εκπαίδευσης. «Το θέμα είναι υπό διερεύνηση και από το σχολείο και από τη Διεύθυνση, η οποία θα διενεργήσει ΕΔΕ και ό,τι άλλο προβλέπεται από την Υπηρεσία», επεσήμανε και ανέφερε ότι το 7χρονο παιδί χθες δεν παρακολούθησε τα μαθήματά του, καθώς οι γονείς του ανήσυχοι γι’ αυτό που συνέβη δεν το επέτρεψαν.

Δημ. Παλ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.